PARKETTA PADLÓFŰTÉSRE

A padlófűtés - még parketta burkolattal is - más fűtési rendszerekhez képest, hasonló hőérzet mellett 20-25 százalékos energia megtakarítást biztosít!!! A 10 mm-es, 100 % tömörfa parketta kiváló hővezetésű, vékony, ezért nem csökkenti a padlófűtés hatásfokát. Gyors hő leadású, ami annyit jelent, hogy a fáziskésleltetése minimális, vagyis a fűtési rendszer által leadott hő-impulzus a parketta tetején azonnal jelentkezik.


    Padlófűtésre a stabilitásuk alapján

LEGOPTIMÁLISABB

fafajtákból készült parketta:

TEAK PARKETTA

A Teakfa egy kivételes faanyag, magas illóolaj és kovasav tartalmának köszönhetően nagyon jó a  méretstabilitása. Ez teszi ideálissá olyan padló, parketta készítésére, amely alkalmas padlófűtésre, fürdőszobába, szaunákba, uszodák burkolására. Megjelenése gyönyörű, az erezete nagyon szép, rajzolatos.DOUSSIE PARKETTA

A doussie parketta  színe egészen különleges, meleg narancsos barna, ami fény és a levegőben jelentkező oxigén hatására fokozatosan érik meg. Ha tehát Önnek fontos, hogy a padlóburkolat meghittséget és bensőséges hangulatot teremtsen a lakásban, akkor érdemes mellette döntenie. Rajzolata gyakran szabálytalan, csavarodott, ami pedig szokatlan, izgalmas alapot ad mind modern, mind pedig klasszikus bútorainak.

Nagyon kemény és stabil fa, általános szilárdsága, tartóssága és stabilitása is figyelemre méltó, ezért padlófűtésre is tökéletesen alkalmas. Nem csak parkettát, de falburkolatokat, lépcsőket is készítenek belőle, így rendkívül látványos, egységes hatású, egyedi és elegáns enteriőröket alakíthatunk ki a segítségével. Rendelhető kefélt, matt és selyemfényű lakkozott felülettel, akár fózolva is.Több 100 000 Ft - ot is bukhat, ha rossz a padlóburkolatot választ, főleg ha padlófűtésre vagy fürdőszobába keres parkettát. Kérjen ingyenes visszahívást, és szakképzett tanácsadóink válaszolnak kérdéseire.

Kérjen ingyenes visszahívást
vagy
hívjon minket a
+36 1 430-0150-es telefonszámon!

IROKO PARKETTA

Az iroko parkettának a levegő ás a napfény hatására fokozatosan érik be a színe. oxidálódik, változik egészen világos citromsárgátóla mély, óarany ragyogású barnáig. Nemcsak csodás árnyalatai miatt szerethető, de szabálytalan, tehát megunhatatlan mintázata, tartóssága és stabilitása miatt is, ami egyaránt alkalmassá teszi bel- és kültéri, vízzel érintkező környezetben való felhasználásra, sőt padlófűtéshez is.   Akár modern, akár klasszikus enteriőrökben is jól érzi magát, az iroko tökéletes alapot a mindegyikhez. Hihetetlenül alkalmazkodó, ugyanakkor elegáns és meghitt hangulatú is egyben. 


MERBAU PARKETTA

merbau parketta amely nem csak mély barnás-vöröses árnyalatai, gyönyörű erezete, simogatásra ingerlő meleg tapintása miatt egyedülálló...Stabilitása miatt bátran betervezheti középületek reprezentatív helyiségeibe, vagy magánlakásokba. A merbau parketta a padlófűtéshez is ideális.


Padlófűtésre stabilitásuk alapján

ALKALMAS

fafajtákból készült parketta:

AFRORMOSIA PARKETTA

Az afrormosia Ghánában, Elefántcsontparton, Zairében és Nigériában honos. Csodálatos átalakulásra képes a szemünk láttára, hiszen vágva aranybarna, később fokozatosan besötétedik.

Rajzolata csíkos, egyenletes. Nagyon tartós, a gombákkal szemben ellenálló. Padlófűtésre alkalmas, stabil és kemény. Manapság saját előnyeihez, vagyis szépségéhez, erősségéhez, stabilitásához és tartósságához méltóan széleskörűen használják. Lépcsők és  dekoratív padlóburkolatok készülnek belőle..CABREUVA DORADA PARKETTACABREUVA INCIENSO PARKETTA


CSERESZNYE PARKETTA

A cseresznye parketta halvány rózsaszínes, vörösesbarna, rajzolata csíkos, textúrája finom, egyenletes.

HŐKEZELT KŐRIS PARKETTA  Sötéten, vagy világosan


A kőris 190 °C-on a világosabb parketták kedvelőinek, 215 °C-on kezelve a sötét felületek szerelmeseinek jelent ideális választást. Minél magasabb hőkezelésnek vetik alá a fát, annál sötétebb a színe teljes vastagságában. Legmélyebb árnyalata egészen sötét barna, gyönyörű, az erezete átsejlik, ám nem annyira fekete, mint a wenge, így akár helyette is használhatjuk. A világosabb, aranybarna kőris a klasszikusabb vagy a mai modern enteriőrökhöz illik, a sötét inkább a minimál, modern-barokkos vagy egzotikus stílusban berendezett terekhez.

JATOBA PARKETTA

A Jatoba Dél-Amerikából származik, sötét vörös színű, tartós és dekoratív rajzolatú fa. A jatoba ellenálló, nagyon kemény fafajta. Feldolgozása után vörös fa, majd a napsugár hatására sötétvörössé válik.  


MUTENYE PARKETTA

A Mutenye leggyakrabban Nyugat- és Közép Afrikában, főleg  Kamerunban, Kongóban és Guneaban honos, éppen ezért nincs túl sok belőle.

Színe meglehetősen változó, néhány tulajdonságát tekintve emlékezetet az európai dióra. Általában csokoládébarna, amely aranysárga vagy rózsaszínes csavarodó szalagmintával és sötét fekete csíkokkal tarkított mintázata nagyon dekoratív. Nagyon sűrű és kemény fa, textúrája finom és egyenletes. Kiszárítva nagyon stabillá válik, alkalmas padlófűtésre. Csavarodott rostfutásából következő keménysége ideális padlóburkoló alapanyaggá teszi.

Egészen szokatlan a mintázata, ami önmagában különlegessé teszi a teret. Olyan szép, hogy nehéz ellenállni a csábításnak.


OLIVO PARKETTA

Az oliva parketta halványbarna alapon, gyönyörű szabálytalan, sötétbarna, fekete rajzolatú. A rajzolat csíkos és csavarodó. Nagyon dekoratív, nagy kopásállóságú faanyag. Egyedi , díszes padlóburkolat készíthető belőle.TÖLGY PARKETTA

A tölgy parketta színe világosbarnától sötétebb tónusokig változik, idővel borostyán színűvé érik. Ha  a régi hagyományos padlót keres, válassza a strukturált felületű tölgyfa parkettát. Felületét mesterségesen koptatják, így a parketta még izgalmasabb, érdekesebb lesz.WENGE PARKETTA


A wenge színe sötét csokoládébarna, sűrű fekete csíkokkal. Nagy kopásállósága miatt kitűnően alkalmazható nagy igénybevételnek kitett  padlóburkolatként.


Padlófűtésre

ALKALMATLAN

fafajtákból készült parketta:

A bükkből és a juharból készült parketta tágulása és zsugorodása nagyobb, így ezeket padlófűtésre egyáltalán nem ajánljuk. 

JUHAR PARKETTA


A juhar az egyik legvilágosabb fafajta. Felülete kemény, a fény hatására sötét krémszínűre változik.

BÜKK PARKETTA

A bükk parketta világos krémszíntől rózsaszínes barnáig terjed.


Látogasson el bemutatótermünkbe ahol minden mintát élőben meg tud nézni, vagy kérje ingyenes visszahívásunkat, itt! 

Parketta fektetési útmutató padlófűtésre

Több 100 000 Ft - ot is bukhat, ha rossz a padlóburkolatot választ, főleg ha padlófűtésre keres parkettát. Kérjen ingyenes visszahívást, és szakképzett tanácsadóink válaszolnak kérdéseire.

Kérjen ingyenes visszahívást
vagy
hívjon minket a
+36 1 430-0150-es telefonszámon!

 Ezt írták rólunk:

Az új házunkban padlófűtésünk van és mindenképpen nagyméretű padlót szerettünk volna vásárolni. Több helyen is jártunk és eltérő információt kaptunk arra nézve, hogy csak a többrétegű parkettát vagy a tömör fát is javasolják padlófűtés felé. Így kicsit tartottunk a tömör fától, de végül 14 mm vastag tömörfa tölgy svédpadlót vásároltunk a Trópusifa-Stúdióban. Nem bántuk meg. A meleget tökéletesen átengedi, a gyerekek imádnak hason fekve játszani rajta. Még a konyhát is ezzel burkolatuk, és az egész házban olajos felületkezelést kértünk rá. Nagyon szeretjük, sokkal természetesebb a felülete, könnyen tisztítható.

H-T Aurél


Pусский      Magyar Magyar

Kérjen Ingyenes visszahívást!

Tudja meg, hogy Önnek milyen parkettára van szüksége >>

 A  PADLÓVÁLSZTÁS TITKAI

KÉREM AZ INGYENES MAGAZINOMAT >>

Kérje a
MIRE KELL FIGYELNI KÜLTÉRI BURKOLATUNK KIVÁLASZTÁSAKOR ÉS A LERAKÁSA SORÁN
c. INGYENES tanulmányunkat, melyben lerántjuk a leplet a kültéri padlók titkairól.
A tanulmány letöltése >>


Ezt írták magazinunkról:

Sok új szemponttal bővültek az ismereteim. Ami a legjobban tetszett, hogy sokoldalúan egyfajta komplex szemlélet jött át az ismertetőkből és nem volt semmi negatív értelmű reklám íze az anyagnak.

Gratulálok: Rácz Judit

---

Mint leendő lakberendező, útmutatást kaptam a megfelelő, jó minőségű parketták kiválasztásához.

Köszönöm: Takácsné Kiss Zsuzsanna

---

Hasznos az Önöktől kapott információ, segít abban, hogy a bizonytalanság átváltozhasson célirányos kereséssé.

Üdvözlettel: Velegi Erzsébet

--- 

Nagyon jónak találtam a viaszolással és olajozással kapcsolatos részeket. A sorozatot is jónak találtam, mivel a gyakorlatban nem foglalkoztat parkettázás, ezért nem hiányoltam belőle semmit, egy kis plusz tudás elegendő volt. Most látom, hogy kültéri is van arra is fel fogok iratkozni.

Maradok tisztelettel:Kocsis István

--- 

Hasznosnak találtam a leveleiket és találtam benne igen jó tanácsokat is.

Köszönöm szépen: Gábor Éva

Az új házunkban padlófűtésünk van és mindenképpen nagyméretű padlót szerettünk volna vásárolni. Több helyen is jártunk és eltérő információt kaptunk arra nézve, hogy csak a többrétegű parkettát vagy a tömör fát is javasolják padlófűtés felé. Így kicsit tartottunk a tömör fától, de végül 15 mm vastag tömörfa tölgy svédpadlót vásároltunk a Trópusifa-Stúdióban. Nem bántuk meg. A meleget tökéletesen átengedi, a gyerekek imádnak hason fekve játszani rajta. Még a konyhát is ezzel burkolatuk, és az egész házban olajos felületkezelést kértünk rá. Nagyon szeretjük, sokkal természetesebb a felülete, könnyen tisztítható.

H-T Aurél

Nagyon hasznos, és érdekes volt a tájékoztatása. Köszönöm. Lakberendezőként sokszor kérnek tőlem tanácsot. Az ön tájékoztatása segített abban, hogy az önök színvonalas termékét ajánlani tudjam.

Varró Ibolya