FÜRDŐSZOBÁBA PARKETTA? 

A trópusokon fejlődő legstabilabb és mérettartóbb fafajták a teak, doussie, iroko, remekül bírják a magas páratartalmat, nem tesz bennük kárt a kifröccsenő víz sem.

Sokan, még a valódi fa leglelkesebb hívei is elbizonytalanodnak a fürdőszobai faburkolat gondolatára. Pedig mennyivel kellemesebb meztelen lábbal a fapadlóra lépni, a hideg kő helyett.És mennyivel elegánsabb és otthonosabb látvány!

A megfelelően kiválasztott parketta semmivel sem tud kevesebbet a kerámiánál, sőt! Igaz a vásárláskor és kivitelezés közben oda kell figyelni, hogy kizárólag vizes helyiségekbe ajánlott fafajtákat alkalmazzunk és csakis tapasztalt mesterre bízzuk a lerakását.

Gumibetétes parketta a fürdőszobába

Vizes párás helyiségekbe, medencék, szaunák előterének burkolására a legoptimálisabb és megbízhatóbb burkolat a gumibetétes tömörfa parketta.

A gumibetét előnyei:

  • a gumi tömítő betét ellenálló mind az édes, mind a sós vízzel szemben
  • ellenálló a lúgos és savas hatásoknak
  • jól tűri az UV sugárzást
  • jól tűri a magas hőmérsékletet  90 C-ig
  • csiszolható
  • dekoratív

A tömítő betét anyaga egy UV álló, PUR alapú kétkomponensű tömítő elegy, csiszolható habarcs, melyet erre a célra fejlesztettek ki.

Parketta mérete általában: 15 x 85-90 mm. A gumibetét szélessége: 4 és 5 mm.


Ez a parketta kezeletlen. a helyszínen, ragasztás után nyomja a fugába a folyékony tömítőanyagot a parkettás.Csak megfelelő szakember és a technológiai előírások szigorú betartásával javasolt a fugázást elvégeztetni. A parketta teljes felületen történő ragasztást igényel. Felületkezelésnek olajozást javaslunk, amely kiemeli a fa természetes színét és rajzolatát.

Több 100 000 Ft - ot is bukhat, ha rossz a padlóburkolatot választ, főleg ha fürdőszobába keres parkettát. Kérjen ingyenes visszahívást, és szakképzett tanácsadóink válaszolnak kérdéseire.

Kérjen ingyenes visszahívást
vagy
hívjon minket a
+36 1 430-0150-es telefonszámon!

Gumibetétes kivitelben az alábbi parkettákat forgalmazzuk jelenleg:

  • Teak  gumibetétes parketta     15 x 90 x 600-1100 mm   bruttó 40 500 Ft/ m2

A hajózás szerelmesei akár szobájukban is különleges, hajófedélzet mintázatú burkolatot varázsolhatnak vele. 


Iroko gumibetétes parketta     14 x 90 x 600-1100 mm     bruttó    23 800 Ft/ m2


  • Wenge  gumibetétes parketta      15 x 80 x 600-1100 mm     bruttó 35 200 Ft/ m2
  • Pynkado gumibetétes parketta    15 x 90 x 600-1100 mm                 bruttó 22 860 Ft/ m2

Doussie gumibetétes parketta    15 x 90 x 600-1100 mm                 bruttó 27 305 Ft/ m2

Ezek a burkolatok 100 % tömör fából készülnek, a csaphornyos kivitel, illetve a gumibetét a tökéletes illeszkedésről gondoskodik.

Különösebb gondoskodást sem igényelnek, csupán időnként padlóápolóval át kell törölni, akárcsak a bútorokat bútorápolóval, hogy szebb, selymesen csillogó legyen. 

A fa ráadásul bármilyen színű, stílusú csempe falburkolathoz jól illeszthető, hiszen maga az anyag semleges, ugyanakkor rengeteg színárnyalatban kapható.

Ha pedig kiegészítőket, bútorokat, falburkolatot, kád előlapot szeretnénk hozzá fából választani, igazán könnyű a dolgunk, hiszen szinte mindegyikükhöz rendelhető fajtaazonos fűrészáru vagy munkalap is.

Még mindig hezitál? Nézze meg a fotókat fával burkolt fürdőszobákról, amelyek bizonyára meggyőzőbbek bármilyen szövegnél!

Több 100 000 Ft - ot is bukhat, ha rossz a padlóburkolatot választ, főleg ha fürdőszobába keres parkettát. Kérjen ingyenes visszahívást, és szakképzett tanácsadóink válaszolnak kérdéseire.

vagy
hívjon minket a +36 1 430-0150-es telefonszámon!

Fürdőszoba és a hagyományos parketta

Kevés odafigyeléssel a hagyományos tömörfa parkettával is burkolhatjuk a fürdőszobánkat. A tömörfa parketta teljes felületén ragasztást igényel.

Ez a burkolat sokkal több annál, mint aminek kinéz: Fürdőszobáját otthonosabbá, kényelmesebbé varázsolja vele.

Teak parketta

 Iroko parketta


Jatoba parketta


Tölgy parketta

Wenge parketta

 Ha valami nagyon különleges burkolatot szeretne a fürdőszobába, akkor itt a famozaik.


Több 100 000 Ft - ot is bukhat, ha rossz a padlóburkolatot választ, főleg ha fürdőszobába keres parkettát. Kérjen ingyenes visszahívást, és szakképzett tanácsadóink válaszolnak kérdéseire.

vagy
hívjon minket a +36 1 430-0150-es telefonszámon!Pусский      Magyar Magyar

Kérjen Ingyenes visszahívást!

Tudja meg, hogy Önnek milyen parkettára van szüksége >>

 A  PADLÓVÁLSZTÁS TITKAI

KÉREM AZ INGYENES MAGAZINOMAT >>

Kérje a
MIRE KELL FIGYELNI KÜLTÉRI BURKOLATUNK KIVÁLASZTÁSAKOR ÉS A LERAKÁSA SORÁN
c. INGYENES tanulmányunkat, melyben lerántjuk a leplet a kültéri padlók titkairól.
A tanulmány letöltése >>


Ezt írták magazinunkról:

Sok új szemponttal bővültek az ismereteim. Ami a legjobban tetszett, hogy sokoldalúan egyfajta komplex szemlélet jött át az ismertetőkből és nem volt semmi negatív értelmű reklám íze az anyagnak.

Gratulálok: Rácz Judit

---

Mint leendő lakberendező, útmutatást kaptam a megfelelő, jó minőségű parketták kiválasztásához.

Köszönöm: Takácsné Kiss Zsuzsanna

---

Hasznos az Önöktől kapott információ, segít abban, hogy a bizonytalanság átváltozhasson célirányos kereséssé.

Üdvözlettel: Velegi Erzsébet

--- 

Nagyon jónak találtam a viaszolással és olajozással kapcsolatos részeket. A sorozatot is jónak találtam, mivel a gyakorlatban nem foglalkoztat parkettázás, ezért nem hiányoltam belőle semmit, egy kis plusz tudás elegendő volt. Most látom, hogy kültéri is van arra is fel fogok iratkozni.

Maradok tisztelettel:Kocsis István

--- 

Hasznosnak találtam a leveleiket és találtam benne igen jó tanácsokat is.

Köszönöm szépen: Gábor Éva

Az új házunkban padlófűtésünk van és mindenképpen nagyméretű padlót szerettünk volna vásárolni. Több helyen is jártunk és eltérő információt kaptunk arra nézve, hogy csak a többrétegű parkettát vagy a tömör fát is javasolják padlófűtés felé. Így kicsit tartottunk a tömör fától, de végül 15 mm vastag tömörfa tölgy svédpadlót vásároltunk a Trópusifa-Stúdióban. Nem bántuk meg. A meleget tökéletesen átengedi, a gyerekek imádnak hason fekve játszani rajta. Még a konyhát is ezzel burkolatuk, és az egész házban olajos felületkezelést kértünk rá. Nagyon szeretjük, sokkal természetesebb a felülete, könnyen tisztítható.

H-T Aurél

Nagyon hasznos, és érdekes volt a tájékoztatása. Köszönöm. Lakberendezőként sokszor kérnek tőlem tanácsot. Az ön tájékoztatása segített abban, hogy az önök színvonalas termékét ajánlani tudjam.

Varró Ibolya