HAGYOMÁNYOS CSAPHORNYOS PARKETTA

Vannak, akik a praktikus, kényelmes és gyors megoldásokat szeretik leginkább, mások a különleges megjelenést, a rendhagyó felületeket vagy színvilágot részesítik előnyben. Azok pedig, akiknek az életében a tradíciók és a fa iránti rajongás egyaránt meghatározó, nos ők a hagyományos parketták vásárlói.

A hagyományos csaphornyos parketta a klasszikus faburkolatok legismertebb fajtája. Alapanyaguk a hazai kemény fafajok tölgy, bükk, csertölgy, akác, kőris. Generációk sora  nőtt fel a halszálkás parkettán, talán ezért is kevésbé népszerű manapság. Nyugati országokban ezt a lerakási módot magyar mintának is nevezik. Vastagsága általában 22 mm hossza 250 mm-től kezdődik 500 - mm-ig terjed, 5 mm-es ugrásokkal. Jobbos balos kivitel készül, amely lehetővé teszi a halszálkás lerakási módot.


Csaphornyos parketta előnyei

  • tartós kemény fafajokból készül
  • sokszor felújítható
  • fektethető aljzatbetonra ragasztással és rejtett szögeléssel párnafára vagy vakpadlóra is
  • lerakása több variációban lehetséges

Csaphornyos parketta hátrányai:

  • lerakása munkaigényes csiszolni és felület kezelni kell
  • kevés fafajban kapható
  • kicsi méretű, ehhez képest indokolatlanul vastag, gazdaságtalan a faanyag felhasználása

Pусский      Magyar Magyar

Kérjen Ingyenes visszahívást!

Tudja meg, hogy Önnek milyen parkettára van szüksége >>

 A  PADLÓVÁLSZTÁS TITKAI

KÉREM AZ INGYENES MAGAZINOMAT >>

Kérje a
MIRE KELL FIGYELNI KÜLTÉRI BURKOLATUNK KIVÁLASZTÁSAKOR ÉS A LERAKÁSA SORÁN
c. INGYENES tanulmányunkat, melyben lerántjuk a leplet a kültéri padlók titkairól.
A tanulmány letöltése >>


Ezt írták magazinunkról:

Sok új szemponttal bővültek az ismereteim. Ami a legjobban tetszett, hogy sokoldalúan egyfajta komplex szemlélet jött át az ismertetőkből és nem volt semmi negatív értelmű reklám íze az anyagnak.

Gratulálok: Rácz Judit

---

Mint leendő lakberendező, útmutatást kaptam a megfelelő, jó minőségű parketták kiválasztásához.

Köszönöm: Takácsné Kiss Zsuzsanna

---

Hasznos az Önöktől kapott információ, segít abban, hogy a bizonytalanság átváltozhasson célirányos kereséssé.

Üdvözlettel: Velegi Erzsébet

--- 

Nagyon jónak találtam a viaszolással és olajozással kapcsolatos részeket. A sorozatot is jónak találtam, mivel a gyakorlatban nem foglalkoztat parkettázás, ezért nem hiányoltam belőle semmit, egy kis plusz tudás elegendő volt. Most látom, hogy kültéri is van arra is fel fogok iratkozni.

Maradok tisztelettel:Kocsis István

--- 

Hasznosnak találtam a leveleiket és találtam benne igen jó tanácsokat is.

Köszönöm szépen: Gábor Éva

Az új házunkban padlófűtésünk van és mindenképpen nagyméretű padlót szerettünk volna vásárolni. Több helyen is jártunk és eltérő információt kaptunk arra nézve, hogy csak a többrétegű parkettát vagy a tömör fát is javasolják padlófűtés felé. Így kicsit tartottunk a tömör fától, de végül 15 mm vastag tömörfa tölgy svédpadlót vásároltunk a Trópusifa-Stúdióban. Nem bántuk meg. A meleget tökéletesen átengedi, a gyerekek imádnak hason fekve játszani rajta. Még a konyhát is ezzel burkolatuk, és az egész házban olajos felületkezelést kértünk rá. Nagyon szeretjük, sokkal természetesebb a felülete, könnyen tisztítható.

H-T Aurél

Nagyon hasznos, és érdekes volt a tájékoztatása. Köszönöm. Lakberendezőként sokszor kérnek tőlem tanácsot. Az ön tájékoztatása segített abban, hogy az önök színvonalas termékét ajánlani tudjam.

Varró Ibolya